KESHAPRASH bylinný džem 200g
Popis
- Eclipta alba neboli „vládce vlasů“ podporuje optimální stav vlasové pokožky
- Přispívá ke správné činnosti jater a žlučníku
- Terminalia bellirica působí jako vnitřní prostředek péče o růst a kvalitu vlasů
- Glycyrrhiza glabra působí jako antioxidant na revitalizaci pokožky
- Terminalia chebula pomáhá udržovat zdravou funkci kožní tkáně
- Emblica officinalis prospívá dobrému trávení a posiluje imunitní systém
- Asparagus racemosus podporuje duševní pohodu a celkovou vitalitu organismu
Doplněk stravy
Keshaprash je očistný bylinný džem pro péči o růst a kvalitu vlasové pokrývky. Řídnutí, vypadávání a šedivění vlasů je způsobené nesprávnou výživou, poruchami trávení, znečištěním tlustého střeva, oslabenou činností jater, toxicitou krve, nedostatkem železa, nahromaděným stresem, narušenou funkcí štítné žlázy a hormonální činnosti, dehydratací nebo nadměrným užíváním chemických léčiv. Tyto příčiny se mohou dále projevovat v podobě lupů, vyrážek, ekzémů, dermatitidy, kopřivky, lupénky nebo kandidózy. Za poškozením struktury vlasu stojí také přílišné používání laků či tužidel, časté fénování, nesprávné česání, mytí nebo nepravidelné zastřihování vlasových konečků.
Složení
emblica officinalis, eclipta alba, terminalia bellirica, glycyrrhiza glabra, terminalia chebula, asparagus racemosus, vitis vinifera, centella asiatica, juglans regia, anacardium occidentale, cocos nucifera, sesamum indicum, elettaria cardamomum, cinnamomum zeylanicum, zingiber officinale, piper longum, ghee (přepuštěné máslo), třtinový sirup
Hmotnost
200 g bylinného džemu
Doporučené dávkování
1 čajovou lžičku (tj. 5g/lžičku) 2–3x denně samostatně nebo zapít šálkem vlažného mléka či vody. Příprava lahodného nápoje: 1 čajovou lžičku rozmíchejte ve 250 ml vlažného mléka či vody.
Užívání
Ájurvédské bylinné elixíry posilují výživu tělesných tkání (dhátus) a podporují očistu tělesných soustav (srótámsi). Jsou součástí omlazovací a revitalizační terapie těla i mysli (rasájana). Tradičně se zapíjejí teplým mlékem či vodou, jež ájurvédská medicína používá jako médium či prostředí (anupána) pro přípravu, užívání, směřování a lepší vstřebávání účinků bylinných přípravků. Dalšími prostředky zvyšujícími terapeutické působení bylin (vehikula) jsou med, třtinový sirup či surový cukr, přepuštěné máslo (ghí) nebo olej.
Doporučujeme užívat maximálně dva bylinné elixíry zároveň. Více elixírů lze střídat v denním či týdenním režimu pokud je používáme k normalizaci běžných projevů při narušení rovnováhy tělesného nebo duševního zdraví. Pro jejich optimální působení je užíváme před jídlem a odděleně s odstupem jedné hodiny. V případě závažnější nápravy tělesného nebo psychického zdraví je zapotřebí užívat elixíry v dlouhodobějším režimu ájurvédských kúr v rozmezí 1-3 měsíců v souladu s denním dávkováním uvedeným na obalu. Specifická chuť každého elixíru je součástí terapeutického působení a odpovídá ájurvédským vlastnostem šesti chutí.
V systému ájurvédského lékařství je vlažné či převařené mléko běžnou součástí zdravotních receptů pro své sattvické vlastnosti. Snižuje horkost pitta dóši a uklidňuje rozjitřené emoce. Slouží jako nutriční výživa a přináší zdravou tonizaci organismu lidem s převahou váta dóši. Podporuje tvorbu životní síly ódžas, která je základem zdravého imunitního systému spojeného s dostatečným zastoupením kapha dóši. U lidí s citlivým trávicím systémem či pomalým metabolismem může mléko vyvolávat zažívací potíže v podobě zahlenění, průjmu či nadýmání. V tom případě je vhodné přidat do mléka buď trochu zázvoru, hřebíčku, kardamomu, skořice nebo muškátového oříšku pro zlepšení trávicího ohně. V našem prostředí je nejvhodnější konzumovat kravské mléko především v bio kvalitě.
Upozornění: Doplněk stravy s bylinami. Ukládejte mimo dosah dětí. Uchovávejte na suchém místě do 25°C. Nepřekračujte doporučené dávkování. Nepoužívejte jako náhradu pestré stravy. Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy.
Země původu: Indie
Hmotnost | 0.25 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.